България ще е домакин на Евро"2010 по планинско бягане

България спечели домакинството на деветото Европейско първенство по планинско бягане през 2010 година. Новината съобщи от Берлин президентът на БФЛА Добромир Карамаринов след заседанието на Съвета на Европейската атлетическа асоциация германската столица.

На 4 юли 2010 година Сапарева баня ще приеме старта на най-добрите планински бегачи на Стария континент.

"Получаването на домакинството на Евро2010 е оценка за работата на Българската федерация. В последните години ние се проявихме като перфектен организатор на големи състезания. Жалко, че нямаме стадион, оборудван по световните стандарти, за да вземем и европейско първенство на писта и да оправдаем докрай гласуваното от ЕАА доверие", заяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

"Това Европървенство го получаваме в резултат на отлично организираната съвместно с община Сапарева баня първа Балканиада по планинско бягане в началото на лятото. Още от утре почваме работа по организацията, защото вече имаме по-малко от 2 години.

Надявам се с помощта на кмета на Сапарева баня Сашо Иванов да направим най-доброто европейско в историята", допълни той.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини